Chestionare Auto Categoria E (BE, CE, DE, C1E, D1E) - 2024

Chestionare Categoria E (BE, CE, DE, C1E, D1E)Mod examen Chestionare Categoria E (BE, CE, DE, C1E, D1E)Mod invatare

Mod invatare – Toate intrebarile furnizate de ARR, existente pentru aceasta categorie de atestat.

Mod examen – Intrebarile sunt sub forma de chestionare, contra-cronometru, conform examinarii ARR.

Categoria BE permite conducatorului auto sa conduca un ansamblul de vehicule a caror masa totala maxima autorizata depaseste 4250 kg, format dintr-un autovehicul tragator din categoria B si o remorca sau semiremorca a carei masa totala maxima autorizata nu depaseste 3500 kg.


Categoria CE permite conducatorului auto sa conduca un ansamblul de vehicule constand intr-un vehicul tragator din categoria C si o remorca sau semiremorca a carei masa totala autorizata este mai mare de 750 Kg.


Categoria DE permite conducatorului auto sa conduca un ansamblu de vehicule constand dintr-un autovehicul tragator din categoria D si o remorca a carei masa totala maxima autorizata este mai mare de 750 kg. Remorca nu trebuie sa fie destinata transportului de persoane.


Categoria C1E permite conducatorului auto sa conduca:

  • 1. ansamblul de vehicule constand dintr-un autovehicul tragator din categoria C1 si o remorca sau semiremorca a carei masa totala maxima autorizata este mai mare de 750 kg, cu conditia ca masa totala maxima autorizata a ansamblului sa nu depaseasca 12.000 kg;
  • 2. ansamblurile de vehicule in care vehiculul tragator face parte din categoria B, iar remorca sau semiremorca sa are o masa totala maxima autorizata de peste 3.500 kg, cu conditia ca masa totala maxima autorizata a ansamblului sa nu depaseasca 12.000 kg.

Categoria D1E permite conducatorului auto sa conduca ansamblul de vehicule constand dintr-un autovehicul tragator din categoria D1 si o remorca a carei masa totala maxima autorizata este mai mare de 750 kg. Remorca nu trebuie sa fie destinata transportului de persoane.

Examinarea teoretica si practica

Proba teoretica se sustine pe calculator si consta in rezolvarea in 15 de minute, a unui chestionar de cunoastere a regulilor de circulatie ce contine 11 intrebari. Pentru a promova examenul sunt necesare minim 9 intrebari rezolvate corect. Proba practica consta in conducerea ansamblului de vehicule in traseu.


Conditii obtinere permis categoriile: D, D1, Tb, Tv:

  • varsta minima: (BE) 18 ani / (CE, D1E) 21 ani / (DE) 24 ani / (C1E) 18 ani;
  • (D) sa fie posesor permis de conducere categoriile C si/sau D1 cu o vechime minima de 1 an;
  • candidatul sa fie apt din punct de vedere medical si psihologic (aviz medical si psihologic);
  • candidatul sa nu fi fost condamnat definitiv pentru infractiunile prevazute la art.24 alin.6 din OUG nr.195/2002, cu exceptia cazurilor cand a intervenit una din situatiile prevazute la art.116 din alin.1 din OUG nr.195/2002 (cazier judiciar).