Chestionare Auto Categoria C (C, C1, Tr) - 2024

Chestionare Categoria C (C, C1, Tr)Mod examen Chestionare Categoria C (C, C1, Tr)Mod invatare

Mod invatare – Toate intrebarile furnizate de ARR, existente pentru aceasta categorie de atestat.

Mod examen – Intrebarile sunt sub forma de chestionare, contra-cronometru, conform examinarii ARR.

Categoria C permite conducatorului auto sa conduca:

  • autovehiculul, altul decat cele din categoria D, sau D1, a carui masa totala maxima autorizata este mai mare de 3.500 Kg. si care este proiectat si construit pentru transportul a maximum 8 pasageri in afara conducatorului auto;
  • ansamblul format dintr-un autovehicul din categoria C si o remorca a carei masa totala maxima autorizata nu depaseste 750 kg.

Categoria C1 permite conducatorului auto sa conduca autovehiculul, altul decat cel din categoria D, a carui masa totala maxima autorizata este de peste 3.500 kg, dar nu mai mare de 7.500 kg. Autovehiculului din aceasta categorie i se poate atasa o remorca a carei masa totala maxima autorizata nu depaseste 750 kg.


Categoria Tr permite conducatorului auto sa conduca tractoare, masini si utilaje autopropulsate agricole, forestiere sau pentru lucrari.

Examinarea teoretica si practica

Proba teoretica se sustine pe calculator si consta in rezolvarea in 30 de minute, a unui chestionar de cunoastere a regulilor de circulatie ce contine 26 de intrebari. Pentru a promova examenul sunt necesare minim 22 intrebari rezolvate corect. Proba practica consta in conducerea autocamionului in traseu.


Conditii obtinere permis categoriile: C, C1, Tr:

  • varsta minima 21 ani (C) / 18 ani (C1, Tr);
  • candidatul sa fie apt din punct de vedere medical si psihologic (aviz medical si psihologic);
  • candidatul sa nu fi fost condamnat definitiv pentru infractiunile prevazute la art.24 alin.6 din OUG nr.195/2002, cu exceptia cazurilor cand a intervenit una din situatiile prevazute la art.116 din alin.1 din OUG nr.195/2002 (cazier judiciar).