Chestionare Auto Categoria B (B, B1) - 2024

Chestionare Categoria B (B, B1)Mod examen Chestionare Categoria B (B, B1)Mod invatare

Mod invatare – Toate intrebarile furnizate de ARR, existente pentru aceasta categorie de atestat.

Mod examen – Intrebarile sunt sub forma de chestionare, contra-cronometru, conform examinarii ARR.

Categoria B permite conducatorului auto sa conduca:

  • autovehiculul a carui masa totala maxima autorizata nu depaseste 3500kg si al caror numar de locuri pe scaune, in afara locului conducatorului, nu este mai mare de 8;
  • ansamblul care sa nu depaseasca 3500kg si sa fie format dintr-un autovehicul tragator din categoria B si o remorca a carei masa totala maxima autorizata nu depaseste 750kg;
  • ansamblul de vehicule a carui masa totala maxima autorizata nu depaseste 3500kg, format dintr-un autovehicul tragator din categoria B si o remorca, a carei masa totala maxima autorizata nu depaseste masa proprie a autovehiculului tragator.

Categoria B1 permite conducatorului auto sa conduca un autovehicul cu trei sau patru roti avand masa proprie peste 400kg, dar nu mai mare de 550kg, si echipat cu un motor cu ardere interna cu capacitate cilindrica mai mare de 45 cmc sau cu orice alt motor cu o putere echivalenta ori cu viteza prin constructie mai mare de 50 km/h.

Examinarea teoretica si practica

Proba teoretica se sustine pe calculator si consta in rezolvarea in 30 de minute, a unui chestionar de cunoastere a regulilor de circulatie ce contine 26 de intrebari. Pentru a promova examenul sunt necesare minim 22 intrebari rezolvate corect. Proba practica consta in conducerea autoturismului in traseu.


Conditii obtinere permis categoria B,B1:

  • varsta minima 18 ani (B) / 16 ani (B1);
  • candidatul sa fie apt din punct de vedere medical si psihologic (aviz medical si psihologic);
  • candidatul sa nu fi fost condamnat definitiv pentru infractiunile prevazute la art.24 alin.6 din OUG nr.195/2002, cu exceptia cazurilor cand a intervenit una din situatiile prevazute la art.116 din alin.1 din OUG nr.195/2002 (cazier judiciar).