Chestionare Auto Categoria A (A, AM, A1, A2) - 2024

Chestionare Categoria A (A, AM, A1, A2)Mod examen Chestionare Categoria A (A, AM, A1, A2)Mod invatare

Mod invatare – Toate intrebarile furnizate de ARR, existente pentru aceasta categorie de atestat.

Mod examen – Intrebarile sunt sub forma de chestionare, contra-cronometru, conform examinarii ARR.

Categoria A permite conducatorului auto sa conduca motocicleta cu sau fara atas si triciclu cu motor cu puterea de peste 15 Kw.


Categoria AM permite conducatorului auto sa conduca mopede.

Moped = vehicul, cu doua sau trei roti, a carui viteza maxima prin constructie este mai mare de 25 km/h, dar nu depaseste 45 km/h si care este echipat cu un motor cu ardere interna, cu aprindere prin scanteie, cu o capacitate cilindrica ce nu depaseste 50 cm3 sau cu un alt motor cu ardere interna ori, dupa caz, electric, a carui putere nominala continua maxima nu depaseste 4 kW, iar masa proprie a vehiculului nu depaseste 350 kg, neincluzand masa bateriilor in cazul vehiculului electric.


Subcategoria A1 permite conducatorului auto sa conduca motociclete cu cilindree maxima de 125 cm3, cu puterea maxima de 11 Kw si cu raport putere/greutate de cel mult 0,1 Kw/kg, precum si tricicluri cu motor cu puterea maxima de 15 Kw.


Categoria A2 permite conducatorului auto sa conduca motociclete cu puterea maxima de 35 kw, cu un raport putere/greutate care nu depaseste 0,2 kw/kg si care nu sunt derivate dintr-un vehicul avand mai mult de dublul puterii sale.

Examinarea teoretica si practica

Proba teoretica se sustine pe calculator si consta in rezolvarea in 20 de minute, a unui chestionar de cunoastere a regulilor de circulatie ce contine 20 de intrebari. Pentru a promova examenul sunt necesare minim 17 intrebari rezolvate corect. Proba practica consta in efectuarea unor manevre in poligon intr-un anumit timp precum si conducerea motocicletei in traseu.


Conditii obtinere permis categoriile: A, AM, A1, A2:

  • categoria A (varsta minima 24 ani SAU varsta minima de 20 de ani in cazul in care candidatul poseda categoria A2 de cel putin 2 ani);
  • categoria AM (varsta minima 16 ani);
  • subcategoria A1 (varsta minima 16 ani);
  • categoria A2 (varsta minima 18 ani);
  • candidatul sa fie apt din punct de vedere medical si psihologic (aviz medical si psihologic);
  • candidatul sa nu fi fost condamnat definitiv pentru infractiunile prevazute la art.24 alin.6 din OUG nr.195/2002, cu exceptia cazurilor cand a intervenit una din situatiile prevazute la art.116 din alin.1 din OUG nr.195/2002 (cazier judiciar).